Sustainability as an innovation magnet

Archive – New Product Development Summer CourseProduct Ontwikkeling Zomer cursus

bluegraphic

The New Product Development course is a preparation to the official PDMA exam that gives access to the New Product Development Professional (NPDP) certificate.

FutureProof provides a section of the course specifically on how to incorporate sustainability as an inspiration for innovation: strategic and operational aspects in New Product Development.

For more details, potential early bird discounts (before June 15th 2013) and registration click the button.

Register here...

Innovation of products, services or processes

Developing  new products, services or processes is very important to survive in this world of severe competition and rapidly changing  customer needs. But the new product development process is filled with booby traps, delays and other challenges. Improving  the new product development process leads to decreasing times to market and substantially contributes to the financial success of new products and services.  

But what tools and concepts can you use? And what is the best way to organize the new product development process? The New Product Development Course presents a methodology that is world standard in product development, innovation and new business development.

Learning objectives

Target group

This course is especially designed for professionals responsible for or involved in new product development, innovation or new business development. Managers R&D, staff working in R&D, engineering, product managers, marketing managers, innovation managers, project leaders and project members.

Your results

After this course you can apply a structured methodology to your new product development processes. You have ideas to make product development processes more efficient and effective. And individually this course gives a boost to your personal professional career. The course is a preparation to the official PDMA exam that gives access to the New Product Development Professional (NPDP) certificate.

Program Spring 2013

Program

The New Product Development Professional Summer Course 2013 is presented in a one week version from Monday, July 1st up to and including Friday July 5th. The start of th fist module on Monday is at 9:00 AM. All other days will start at 8.30 AM. This one week program is very intensive. The lectures of all days also have an evening program and will end at 8.30 PM.Except the last day of this course. On Friday we will finish the course at 4.00 PM.

This special one week Summer Course will start Monday, July 1st 2013.
Note: STEM maintains the right to change the dates and/or the location.

The program items of this course:

 • Welcome
 • Introduction: ‘Me, myself and my company’ (self prepared introduction of participants)
 • Introduction New Business & Product Development
 • Sustainability as an inspiration for innovation: Strategic and operational aspects in New Product Development (Powered by FUTURE-PROOFInc.)
 • Need for a clear Company and Product Strategy and alignment
 • Market Research
 • New Product Development Proces
 • Portfolio Management
 • Tools and metrics
 • Fuzzy Front End: Idea Generation & Creative Thinking
 • Teams, people and organizational issues
 • Exam review session
 • Master Class: implications for your daily practice

Acht van de tien innovaties mislukken. Verbeter nog deze zomer de effectiviteit van uw innovatieprocessen. Op 1 juli staat de start van een ‘one week’ versie van de New Product Development Professional Course gepland. Deze opleiding is PDMA geaccrediteerd. Meer informatie, ook over ons aanbod voor individuele deelnemers of twee of meer inschrijvingen, vindt u hier.

Juist in economisch moeilijke tijden is het van levensbelang voor bedrijven om zich snel aan te passen aan veranderende wensen van afnemers. De tijd om nieuwe producten, diensten en businessmodellen te ontwikkelen wordt steeds korter. Bedrijven die hun productontwikkelings-processen sneller en beter weten te organiseren hebben een concurrentievoordeel en vergroten hun kans op overleven. Het toepassen van een gestructureerd innovatieproces helpt keuzes te maken en de time to market te verkorten.

Tijdens de New Product Development Course wordt deze structuur aan de deelnemers toegelicht vanuit theoretische kaders en praktijkcases. Deze course is gebaseerd op een methodiek die zich in de afgelopen jaren ontwikkeld heeft tot de wereldstandaard op het gebied van product/diensten/procesontwikkeling en innovatie in de Verenigde Staten, Europa en Azië.

Voor Europa is deze methode inmiddels verder aangepast met cases en praktijkvoorbeelden van Europese ondernemingen. Met de New Product Development Course is een volwaardige opleiding beschikbaar voor iedereen die verder wil professionaliseren op het gebied van product/diensten/procesontwikkeling.

De New Product Development Course is geaccrediteerd door de Product Development and Management Association (PDMA). Cursisten die de opleiding doorlopen hebben, kunnen examen doen bij de PDMA. Na een geslaagd examen is het mogelijk een certificering aan te vragen. Op deze wijze geeft de New Product Development Course een boost aan de loopbaan van professionals op het gebied van product/diensten/procesontwikkeling en innovatie.

De New Product Development Course wordt in Europa in een samenwerking tussen STEM Industrial Marketing Centre en NBDA  aangeboden. NBDA is in het bezit van de licentie voor deze opleiding en beschikt over gecertificeerde trainers met veel praktijkervaring op het gebied van productontwikkeling. STEM Industrial Marketing Centre heeft een sterke relatie met industriële ondernemingen in Nederland en daarbuiten, die in hun waardeketen continu op zoek zijn of moeten naar nieuwe ontwikkelingen.

Deze zomer bieden we een ‘one week’ versie van de New Product Development Professional Course. Deze wordt verzorgd van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli 2013. Klik hier oor meer informatie, ook over ons aanbod voor individuele deelnemers of twee of meer inschrijvingen.

Archive

Latest tweets

Contact

FUTURE-PROOFinc.
ImpactHub Amsterdam
KIT Mauritskade 63
1092 AD Amsterdam
The Netherlands

+31(0)6 26 07 89 87
+31(0)6 24 15 52 41
email futureproofinc.