Sustainability as an innovation magnet

Course Leadership in Sustainability (Dutch)

This TNS Level 1 course is currently only provided in the Dutch language. An English extended version of the course can be found here. Please contact us to see if we can make special arrangements.TNS

Leiderschap in Duurzaamheid
29 en 30 januari 2014, Eindhoven.

Click hier voor de uitgebreide brochure over deze training.

TNS in Eindhoven.jpg

Duurzaamheid

Duurzaamheid gaat over het creëren van een wereld waarin wij zelf, onze naasten en toekomstige generaties graag willen leven. De vooruitstrevende leiders van deze tijd weten dat enkel het verzachten van problemen die onze huidige levensstijl veroorzaakt, niet genoeg is. Door concreet een duidelijke weg naar volledige duurzaamheid uit te stippelen, helpen zij hun organisaties risico’s te beperken en kansen te grijpen. Leiderschap gaat niet over hiërarchie, maar over individuen die de passie, moed en competentie hebben om het voortouw te nemen en het verschil te maken. De Level 1 training is bedoeld voor deze leiders.

Voor wie?

De training is voor iedereen die (persoonlijk) leiderschap wil inzetten voor de overgang naar een duurzame samenleving. Eerdere deelnemers zijn oa:

  • Ondernemers
  • Gemeentelijke (beleids-)ambtenaren en politici
  • Academici en onderzoekers
  • Consultants
  • Duurzaamheidscoördinatoren binnen grote en MKB bedrijven
    .

De vijf elementen van The Natural Step

1. Begrijpen van het systeem.

De methodiek is gebaseerd op systeemdenken: beseffen dat wat in een deel van het systeem gebeurt, gevolgen heeft voor elk ander deel. Het systeem ‘aarde’ functioneert van zichzelf volledig duurzaam.

De training geeft inzicht in waar een organisatie een negatieve impact heeft op dit natuurlijk systeem. Gezamenlijk bedenken we ideeën om deze impact te verlagen.

2. Beseffen van de urgentie

De wereldbevolking, consumptie en vervuiling nemen alsmaar toe, terwijl het natuurlijk kapitaal dat al die levens en producten mogelijk maakt, juist afneemt.

Tijdens de training leer je hoe je ruimte kunt maken voor een duurzame samenleving.

3. Kaders voor duurzaamheid

Vier principes vormen de kaders waarbinnen een organisatie moet functioneren om volledig duurzaam te zijn. Je kunt ze beschouwen als spelregels. Als iedereen ze kent, weet je wat het speelveld is.

Tijdens de training bepaal je kernuitdagingen voor je organisatie om binnen de kaders te opereren.

4. Visievorming

Volledige duurzaamheid bereik je niet binnen een dag. Het is een visie waar je naartoe werkt. Om de visie te bereiken gebruikt The Natural Step “backcasting”. Dit is een manier om een succesvolle toekomst te definiëren, ongeacht de realiteit van vandaag of resultaten uit het verleden.

Tijdens de training leer je hoe je “backcasting” kan toepassen op je organisatie door ambitie en creativiteit. 

5. Strategische planning

The Natural Step heeft het ABCD-proces ontwikkeld als planningsinstrument om de visie te realiseren.

Tijdens de training reiken we je een planningsinstrument aan om richting te geven aan volledige duurzaamheid. 

Over The Natural Step 

The Natural Step is een internationale not-for-profit organisatie die zich inzet voor training, advies en onderzoek in duurzame ontwikkeling. Sinds 1989 hebben we gewerkt met duizenden bedrijven, gemeenten, academische instellingen en not-for-profit organisaties die hebben bewezen dat het strategisch toewerken naar duurzaamheid leidt tot nieuwe kansen, lagere kosten, en een drastisch verminderde ecologische en sociale voetafdruk.

Resultaat

Een helder begrip ontwikkelen over strategische duurzame ontwikkeling gebaseerd op betrouwbare wetenschappelijke kennis en tools om dit in de praktijk toe te passen.

Inleidende training

Voorafgaand aan de training volgen de deelnemers een e-Learning. Deelname aan de e-Learning cursus is vereist,. zodat iedereen met hetzelfde niveau start aan de training.  De kosten van de e-Learning zijn bij de deelnameprijs inbegrepen.

Kosten en registratie

Registratie: berend.aanraad@thenaturalstep.org
Investering: Tweedaagse training
Early bird: € 975,- excl. BTW t/m 6 januari 2014
Regulier: €1.145 excl. BTW

Registratie

* Prijzen zijn inclusief cursusmaterialen, koffie, thee, tussendoortjes en lunch. Additionele reis- of maaltijdkosten zijn voor rekening van de deelnemers. 

Data en locatie

Data: 29 en 30 januari 2014
Tijd: 09:00 tot 17:00 uur
Locatie: Torenallee 26-16 (Strijp-S)
5617 BD Eindhoven
+31 (0)40 879 6136

Certificaat

Alle deelnemers die succesvol de training hebben afgerond zullen een trainingcertificaat ontvangen. Voor meer informatie over The Natural Step en onze trainingen, ga naar Duurzaam Leren.

Op al onze diensten en leveringen zijn onze algemeen voorwaarden van toepassing. Klik hier voor meer informatie.

Archive

Latest tweets

Contact

FUTURE-PROOFinc.
ImpactHub Amsterdam
KIT Mauritskade 63
1092 AD Amsterdam
The Netherlands

+31(0)6 26 07 89 87
+31(0)6 24 15 52 41
email futureproofinc.