Sustainability as an innovation magnet

Introduction in The Natural Step

Currently the Introduction is in Dutch. Please contact us to make special arrangements.

Introductie in The Natural StepTNS_logo 150-68

Duurzame Ontwikkeling

Duurzaamheid gaat over het creëren van een wereld waarin wij zelf, onze naasten en toekomstige generaties graag willen leven. De vooruitstrevende leiders van deze tijd weten dat enkel het verzachten van problemen die onze huidige levensstijl veroorzaakt, niet genoeg is. Door concreet een duidelijke weg naar volledige duurzaamheid uit te stippelen, helpen zij hun organisaties risico’s te beperken en kansen te grijpen. Leiderschap gaat niet over hiërarchie, maar over individuen die de passie, moed en competentie hebben om het voortouw te nemen en het verschil te maken. De Intro-sessie is bedoeld voor deze leiders.

Introductie in The Natural Step Framework

Deze introductie sessie is een eerste kennismaking met de aanpak van The Natural Step en geeft inzicht in de laatste trends op het vlak van duurzame ontwikkeling. Bovendien geeft deze sessie inzicht in de manier waarop u zelf aan de slag kunt om uw organisatie of gemeente in beweging te brengen.

Voor wie?

Voor iedereen die meer wil leren over duurzame ontwikkeling en de verankering hiervan in zijn of haar  organisatie op basis van een bewezen aanpak voor volledige duurzaamheid.: ondernemers, beleidsmakers, uitvoerders, directeuren, MVO managers, verandermanagers, HRM managers, werknemers binnen het bedrijfsleven, overheid, onderwijs, en NGO’s.

Programma onderdelen:

Tijdens deze interactieve middag passeren zowel de theorie alsmede de toepassing in de eigen praktijk de revu:

  • Introductie in The Natural Step Framework
  • De Laatste Ontwikkelingen in Duurzaamheidsland
  • De Business Case voor Duurzaamheid
  • Zelf aan de slag met The Natural Step
  • Netwerkborrel

De kernelementen van The Natural Step op een rij:

  • Begrijpen van het systeem waarin de verandering plaats moet vinden
  • Beseffen van de urgentie van de uitdagingen
  • Kaders voor duurzaamheid met behulp van 4 duurzaamheidsprincipes
  • Visievorming door het gebruik van ‘backcasting’
  • Strategische planning op basis van het ABCD-model

Over The Natural Step

The Natural Step is een internationale not-for-profit organisatie die zich inzet voor training, advies en onderzoek in duurzame ontwikkeling. Sinds 1989 hebben we gewerkt met duizenden bedrijven, gemeenten, academische instellingen en not-for-profit organisaties die hebben bewezen dat het strategisch toewerken naar duurzaamheid leidt tot nieuwe kansen, lagere kosten, en een drastisch verminderde ecologische en sociale voetafdruk.

Data en locatie

Data: 15 januari 2014
Tijd: van 14.00 uur tot 17.30 uur (incl. borrel)
Locatie: The Natural Step, Torenallee 26-16, Eindhoven
Investering: € 45,- (excl. BTW) per persoon
Registratie: Marcel.spaas@flexibleplatform.org

Inschrijving...

Archive

Latest tweets

Contact

FUTURE-PROOFinc.
ImpactHub Amsterdam
KIT Mauritskade 63
1092 AD Amsterdam
The Netherlands

+31(0)6 26 07 89 87
+31(0)6 24 15 52 41
email futureproofinc.