Sustainability as an innovation magnet

TNS Level 1: Strategische planning van duurzaamheid (NL)

Leiderschap in Duurzame ontwikkeling

Diverse data in 2016 op locaties in Nederland en erbuiten in Nederlands or English

Klik hier voor een brochure van deze training (data en lokatie kunnen afwijken).
Amsterdam: 12 & 13 April 2016

This Dutch TNS Level 1 course is usually provided in the Dutch language. We have several English versions of the open course, please let us know your interest so we can keep you informed when it reaches the minimum number of participants). Please contact us for interest in open, or in-house, training in your language or country.

Duurzaamheid

Duurzaamheid gaat over het creëren van een wereld waarin wij zelf, onze naasten en toekomstige generaties graag willen leven. De vooruitstrevende leiders van deze tijd weten dat enkel het verzachten van problemen die onze huidige levensstijl veroorzaakt, niet genoeg is. Door concreet een duidelijke weg naar volledige duurzaamheid uit te stippelen, helpen zij hun organisaties risico’s te beperken en kansen te grijpen. Leiderschap gaat niet over hiërarchie, maar over individuen die de passie, moed en competentie hebben om het voortouw te nemen en het verschil te maken. De Level 1 training is bedoeld voor deze leiders.

Leiderschap in Duurzaamheid

Tijdens deze training leer je om een heldere strategie en concrete stappen op de weg naar duurzaamheid te bepalen op basis van het raamwerk voor strategische duurzame ontwikkeling van The Natural Step. De training geeft antwoord vragen als:

 • Wat is duurzaamheid en wat betekent het om succesvol te zijn in duurzaamheid?
 • Ik wil ‘iets’ met duurzaamheid, maar hoe en wat?
 • Hoe kom ik van de huidige realiteit naar een duurzame organisatie?
 • Hoe kan ik de medewerkers en partners betrekken in het proces naar volledige duurzaamheid?

De training is voor iedereen die (persoonlijk) leiderschap wil inzetten voor de overgang naar een duurzame samenleving. Eerdere deelnemers zijn oa:

 • Ondernemers en Social Intra- en Entrepreneurs
 • Gemeentelijke (beleids-)ambtenaren en politici
 • Academici en onderzoekers
 • Consultants
 • Duurzaamheidscoördinatoren binnen grote en MKB bedrijven.
 • Senior Management en bestuursleden

Organisaties die eerder werden vertegenwoordigd o.a.: Gemeente Zeist, TNO, ImpactHUB, PGGM, Radboud Universiteit, Partij Voor De Dieren, Royal HaskoningDHV, Scalda, SunIdee, Tauw, Beco, Grontmij, DSM, Club van 30, Philips, Biomimicry NL, InterfaceFlor.

Wat mag ik verwachten?

Onze cursussen zijn gericht op participatie van de deelnemers wat er voor zorgt dat je snel leert, concepten leert toepassen op echte situaties en het vermogen ontwikkeld om dit snel toe te passen op je bedrijf, gemeente of organisatie.

Tijdens deze aantrekkelijke 2-daagse workshop werk je aan een case study waarbij je The Natural Step Framework voor Strategisch Duurzame Ontwikkeling gebruikt, dat je de kennis en instrumenten in handen geeft om strategie beter te begrijpen en duurzaamheidsinitiatieven op een systematische manier te plannen en managen.

Wat krijg ik dan?

 • Een 2-daagse workshop verzorgt door ervaren TNS Adviseurs (Nederlandstalig).
 • De vernieuwde The Natural Step e-learning.
 • Een overzichtelijk werkboek voor het gebruik tijdens de workshop en als naslagwerk.
 • Certificaat van Deelname TNS Level 1.

Wat zeggen anderen?

 

Het Framework for Strategic Sustainable Development helpt om structureel op zoek te gaan naar mogelijkheden om de wereld om je heen (op het werk en thuis) een beetje mooier te maken.

Theo van Bruggen, Programmamanager DuurzaamDoor, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

“De tweedaagse training was echt geweldig. Ik ben zeer onder de indruk van de vaardigheden van de facilitators in het lesgeven. De manier waarop zij het programma managen, interesse hebben voor de studenten en hun kennis toepassen in de praktijk raakte mij oprecht.”
Ira von Harras, meest duurzame  MBO docent van Nederland 2010.

“De kwaliteit van de inhoud van TNS duurzaamheidsonderwijs is onovertroffen. Ik heb duurzaamheid formeel bestudeerd tijdens mijn Master en Doctoraal studies aan de Universiteit van Toronto, tijdens het doen van onderzoek voor mijn drie boeken, en door middel van het bijwonen van honderden conferenties over het onderwerp. Het TNS Framework is de meest volledige, wetenschappelijk gefundeerde en praktische duurzaamheid-methodiek op de planeet.”

Bob Willard, voormalig topman IBM, auteur van het ‘Sustainability Champions Guidebook’, ‘The Sustainability Advantage’ en ‘The Next Sustainability Wave’.

Over The Natural Step 

The Natural Step is een internationale not-for-profit organisatie die zich inzet voor training, advies en onderzoek in duurzame ontwikkeling. Sinds 1989 hebben we gewerkt met duizenden bedrijven (incl. Interface, Nike, IKEA, Scandic hotels, Philips), honderden gemeenten (incl. Whistler, Portland, Eindhoven), academische instellingen en not-for-profit organisaties die hebben bewezen dat het strategisch toewerken naar duurzaamheid leidt tot nieuwe kansen, lagere kosten, en een drastisch verminderde ecologische en sociale voetafdruk. Future-Proofinc. is formeel aangesloten bij The Natural Step organisatie.

Inleidende e-learning

Voorafgaand aan de training volgen de deelnemers een e-Learning. Deelname aan de e-Learning cursus is vereist, zodat iedereen met hetzelfde niveau start aan de training.  De kosten van de e-Learning zijn bij de deelnameprijs inbegrepen.

Kosten en registratie

Registratie: info@thenaturalstep.org of info@future-proofinc.com
Investering 2-daagse training: € 1145,- excl. BTW.(€ 1385,45 incl. BTW)
De ‘Early Bird’ prijzen zijn geldig tot 30 dagen voor aanvang van de cursus: € 975,-. (€ 1179,75 incl. BTW)

Registratie

* Prijzen zijn inclusief cursusmaterialen, koffie, thee, tussendoortjes en lunch. Additionele reis- of maaltijdkosten zijn voor rekening van de deelnemer. 

Data en locatie

Tijd: Twee opeenvolgende dagen van 09:00 tot 17:00 uur
Data: Diverse data in 2016 hieronder.

dinsdag 12 en woensdag 13 April 2016 (Amsterdam – Gefaciliteerd door Edwin Janssen en Berend Aanraad)
woensdag 1 en donderdag 2 Juni 2016 (Eindhoven)
woensdag 29 en donderdag 30 Juni 2016 (Eindhoven. Let op: Level 2, criterium: Level 1)
woensdag 26 & donderdag 27 Oktober (Heereveen)
Trainings locatie: Amsterdam, Eindhoven of Heerenveen.
(Dit zijn de voorlopige cursusdata en locaties en deze kunnen nog worden gewijzigd.)

Alle deelnemers die succesvol de training hebben afgerond zullen een trainingscertificaat ontvangen. Voor meer informatie over The Natural Step en TNS trainingen, zie ook: The Natural Step – Duurzame opleidingen.

Archive

Latest tweets

Contact

FUTURE-PROOFinc.
ImpactHub Amsterdam
KIT Mauritskade 63
1092 AD Amsterdam
The Netherlands

+31(0)6 26 07 89 87
+31(0)6 24 15 52 41
email futureproofinc.